پیشگیری از بیماری کبد چرب در طیور
بالانس مناسب انرژی جیره و بهینه سازی تولید یک راهکار بسیار مفید است. به حداکثر رساندن انرژی جیره به منظور تامین حداکثری احتیاجات شروع بهینه تولید مورد نیاز بوده اما انرژی مورد نیاز با کاهش تولید، کاهش مییابد. به همین دلیل انرژی جیره نیز به همان نسبت باید کاهش یابد تا از چاقی پرندگان جلوگیری شود.
جایگزینی کربوهیدارت جیره با چربیهای مکمل در صورت عدم تغییر سطح انرژی جیره میتواند در کاهش وقوع بیماری کبد چرب در طیور یا FLHS موثر باشد. چربیهای مکمل تشکیل اسیدهای چرب را سرکوب کرده بنابراین کبد چربی کمتری برای زرده تولید میکند.
استفاده از جیره پلت منجر به برداشت مقادیر بالاتری غذا نسبت به جیره آردی میگردد. بنابراین در گلههای مستعد به بیماری FLHS از جیرههای پلت و بلغور شده استفاده نکنید.
جیره مرغان تخمگذار باید حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین E (50-100کیلوگرم) و سلنیوم (0.3 قسمت در میلیون) باشد. این دو ماده خواص آنتی اکسیدانتی لازم به منظور پیشگیری از خشکی بافتی را تضمین میکند.
مکملهای حاوی ترکیبات لیپوتروفیک مانند کولین (500 میلیگرم/کلیوگرم)، متیونین (0.1 درصد) و ویتامین B12 به سلامت کبد و عدم تجمع چربی کمک میکند.
کمبود کلسیم معمولا با بیماری کبد چرب در طیور یا FLSH همراه است. این امر میتواند با مصرف کلسیم و ویتامین D با اندازه بزرگ در جیره برطرف گردد.
از هرگونه استرس دوری کنید. استرس گرمایی باعث افزایش وقوع این بیماری در گلههای تخمگذار میگردد.